6972321207 | info@livethemyths.com

 Ασχολούμαστε χρόνια με πνευματικές αναζητήσεις μέσα από τον διαλογισμό και με την εμβάθυνση των διαφόρων  μύθων, ειδικά της Ελλάδας.

Αυτό μας οδήγησε στις 2 αρχικές μας σειρές που εμπνευστήκαμε από την αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Ινδία αντίστοιχα.

 

Live the Myth

Στην Ελλάδα γεννήθηκαν εκατοντάδες μύθοι για θεούς, ήρωες, μυθικά πλάσματα.

Όλοι μαζί συνθέτουν ένα μεγαλειώδες πνευματικό ταξίδι των αρχαίων σοφών για  τον Κόσμο, την Δημιουργία, τις Συμπαντικές δυνάμεις καθώς και τις ψυχικές λειτουργίες του ανθρώπου σε μία προσπάθεια να βρουν την θέση της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα στο Όλον.

Μέσα τους κρύβουν μια ανώτερη σοφία που είναι η ραχοκοκαλιά της ανθρώπινης διανόησης.

Οι μύθοι είναι διαχρονικοί, παίρνουν μορφή σε κάθε εποχή και ντύνονται με το παρόν του χρόνου. Σε κάθε γενιά βρίσκουν τον δικό τους ρόλο κυρίως μέσα από τις τέχνες μιας και οι Μούσες ως κόρες της Μνημοσύνης και του Δία, φανερώνουν την συλλογική μνήμη-σοφία.

Διαμέσου των τεχνών, ο κάθε μύθος ξυπνά!

Οι άνθρωποι ασυναίσθητα ακόμη και σήμερα ψάχνουμε τρόπους να φέρουμε ένα μύθο στη ζωή μας.

Να τον φέρουμε από τον νοητό κόσμο των θεών και από πνευματικά όνειρα, η παλιές ιστορίες να αποκτήσουν μορφή.

Δεν είναι τα αρχαία κτίρια ή τα αντικείμενα των μουσείων που έλκουν εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Η έλξη βρίσκεται πίσω από την εξωτερική μορφή και εκπορεύεται από τους ίδιους τους μύθους, τους ήρωες και τους θεούς που συνδέονται με όλα αυτά.
Ο κάθε μύθος διδάσκει. Έχει μαζί με την ιστορία του, μία κοσμογονική αλήθεια αλλά και έναν τρόπο να φέρει κάτι στη ψυχή μας.
Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία ως live the myths που μας ώθησε σε αυτό το έργο σε μία προσπάθεια να απαντήσουμε κάποια ερωτήματα.


Πως μπορώ να συνδεθώ καλύτερα μ’ έναν τόπο;
Πως μπορώ να ζήσω έναν μύθο;
Τι σημαίνει αυτό για μένα;
Ποια νέα ματιά στον κόσμο μου δίνει;
Μπορώ να γίνω εγώ ένας ήρωας;
Μπορεί να φέρει μια αλλαγή στη ζωή μου;
Σκοπός μας είναι μέσα από τις απλές συνηθισμένες τέχνες της εποχής μας να δημιουργήσουμε μία νέα φιλοσοφία προσέγγισης και κατανόησης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και όχι μόνο.


Μέσα από τα απλά, ποιοτικά και καλαίσθητα τουριστικά προϊόντα μας, που σέβονται την ιστορία του τόπου, προσπαθούμε να μεταφέρουμε αυτήν την αρχαία σοφία και να της δώσουμε μία ανθρωποκεντρική διάσταση.

Ένα απλό δώρο γίνεται αφορμή για ένα εσωτερικό ταξίδι που καλείται ο καθένας μας να κάνει.
Μέσα από την Ελλάδα και τους μύθους της, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας .
Αγαπώντας την Ελλάδα, αγαπάμε τον εαυτό μας.

Art of Chakra

Τα σχέδια που απεικονίζονται πάνω στα προϊόντα μας “Art of Chakra” είναι Ινδικά μάνταλα.

 
Κάθε γεωμετρικό σχήμα το οποίο συναντάμε στην Φύση έχει μία βαθιά επίδραση στην ψυχή μας είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι ένας κόσμος συμβόλων, γεωμετρίας και αρμονίας.


Σε διάφορες παραδόσεις στον κόσμο, οι μαντάλες χρησιμοποιούνται για να εστιάσουν την προσοχή, να αυξήσουν την συγκέντρωση, και να ενεργοποιήσουν πνευματικές ποιότητες.


Και μόνο η ενατένιση τους για μερικά λεπτά «ανοίγει» την επαφή µας με την ζωή και τις ενέργειες με τις οποίες συνδέονται.

 
Η ενατένιση σε συνδυασμό µε οραματικές ασκήσεις, επαναφέρουν την εσωτερική αρμονία στον άνθρωπο και οδηγούν στην αποκάλυψη του εσωτερικού του κέντρου. Αυτού του κέντρου, που ενεργοποιεί όλες τις εσωτερικές δυνάμεις καθώς και την ικανότητα αυτοθεραπείας.
Όλα τα προιόντα μας είναι πάνω σε αυτή την φιλοσοφία και σε αυτή την χρήση.